Who's online
User login
6.2 Σε πρακτικά συνεδρίων
6.2. Δημοσιεύσεις σε πρακτικά συνεδρίων της επιστημονικής εταιρείας ΕΛΕΣΥΠ σε επίσημες εκδόσεις του περιοδικού της «Επιθεώρηση Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού»: 2 εργασίες
- Γαλανουδάκη-Ράπτη Αθανασία (1990) «Το πρόβλημα της επιλογής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα όρια του ΣΕΠ», Επιθεώρηση Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, τ.14-15, σσ 92-99. Αθήνα: ΕΛΕΣΥΠ, Γρηγόρης.
- Γαλανουδάκη-Ράπτη Αθανασία (1996) "Εμπειρίες από την εφαρμογή προγράμματος Συμβουλευτικής στο πλαίσιο της διδασκαλίας των γλωσσικών μαθημάτων και του ΣΕΠ». Επιθεώρηση Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, τ. 38-39, σσ 140-145. ΕΛΕΣΥΠ-Ελληνικά Γράμματα.
- «Κριτική ανάγνωση και οργάνωση της πληροφορίας: Η περίπτωση ενός ευρωπαϊκού προγράμματος» (Τήρηση μεταφρασμένων πρακτικών). Επιθεώρηση Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού, τ.38-39, σσ 165-177, Οκτώβριος-Δεκέμβριος, 1996.
6.3. Συμμετοχή στην οργάνωση και εισηγήσεις σε συνέδρια και ημερίδες (Το κείμενο δεν έχει υποβληθεί με το πακέτο της υποψηφιότητας)
- Ενεργός συμμετοχή σε πολλά συνέδρια της επιστημονικής «Ελληνικής Εταιρείας Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής», που γίνονται κάθε χρόνο.
- Επίσης, συμμετοχή σε πρακτικά άλλων συνεδρίων:
α) στο διεθνές Συνέδριο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού που οργάνωσαν Σύμβουλοι Προσανατολισμού της Δ/νσης Δευτ/βάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με άλλους φορείς με θέμα «Επένδυση στον Άνθρωπο», στο Ξενοδοχείο Park, στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 1994 με χορηγό την «Εκδοτική Αλφα». (Υποβάλλεται κείμενο από τα πρακτικά της εισήγησης του B. Law, που κράτησα, με ταυτόχρονη μετάφραση, σε σχετικό Workshop).
β) στο 6ο Εκπαιδευτικού Συνεδρίου της ΟΛΜΕ με θέμα "Το Ενιαίο και Σύγχρονο Σχολείο" δημοσιεύεται εισήγηση ομάδας, στην οποία συμμετείχα, σχετικά με τις αρχές και τη φιλοσοφία των αναλυτικών προγραμμάτων του ενιαίου σχολείου. Συμμετοχή επίσης στο προσυνέδριο του Ναυπλίου με εισήγηση σχετικά με τον ενοποιητικό ρόλο του ΣΕΠ στο ενιαίο, σύγχρονο σχολείο. (Υποβλήθηκε πιστοποιητικό συμμετοχής στο σχεδιασμό και τις εργασίες αυτού του συνεδρίου της ΟΛΜΕ).
γ) στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανοικτή και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση. 28 έως 30 Μαρτίου 2003, Πάτρα: Επιστημονική Εταιρεία «Ελληνικό Δίκτυο Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης». Εισήγηση με τίτλο «Ο νέος ρόλος του Συμβούλου Καθηγητή στο ΕΑΠ.
δ) στο 6ο συνέδριο, του κοινοτικού προγράμματος «ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ» στο Ζάππειο Μέγαρο για γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές με θέμα εισήγησης «Η διαδικασία της αυτογνωσίας στο πλαίσιο του ΣΕΠ». Αθήνα, 8 Μαίου, 1993.
6.4.Έχουν επίσης δημοσιευθεί στον ημερήσιο τύπο πανελλήνιας κυκλοφορίας:
Τρία Αρθρα (σε φύλλο της Βραδυνής της Κυριακής) που σχετίζονται με προβλήματα μετάβασης (ΣΕΠ-Συμβουλευτική) με τίτλους
i) "Η μετάβαση από το σπίτι στο Νηπιαγωγείο"
ii) "Ο πρώτος χρόνος της σχολικής ζωής"
iii) "Εφηβεία. Η ηλικία με τα πολλά ερωτηματικά"
iv) δύο δίστηλα στο περιοδικό ποικίλης ύλης «TEMPO» και ένα ερωτηματολόγιο λήψης αποφάσεων.
